Dünyada En Çok Okunan Kitap

Dünyada En Çok Okunan Kitap

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

YÜZYILIN MİTİNGİ

YÜZYILIN MİTİNGİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

MŞÜ büyümeye devam ediyor
  • Ana Sayfa » Yerel
  • 15 Şubat 2018 - 15:53:55
MŞÜ büyümeye devam ediyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafınca uygun görülen yeni iki bölümle, günbegün büyümeye devam ediyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde MŞÜ Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) bünyesinde “Geleneksel Sporlarımız ve Oyunlarımız Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin (GESOM) kurulmasına onay vermesinin sonrasında, bir yeniliğe daha imza attı.

Yenilik kapsamında bu sefer Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde “Bitkisel Üretim Teknolojileri” ve “Hayvansal Üretim ve Teknolojileri” bölümlerinin açılmasını uygun gördü. YÖK´ün uygun görmesiyle birlikte Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde iki bölüm daha hayata geçirilecek.

MŞÜ bünyesinde açılacak olan iki yeni bölüm ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin eğitim kalitesini her gün kat ve kat büyüttüğüne dikkat çekti.

Rektör Polat, “Akademik ve idari yapısını güçlendirdikçe büyüyen, büyüdükçe bilim camiasına, Muş´a, bölgesine ve iş dünyasına yararlı katkılar sağlayan üniversitemiz, iki akademik bölüm daha kazandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Uygulamalı Bilimler Fakültemiz bünyesinde ‘Bitkisel Üretim Teknolojileri´ ve ‘Hayvansal Üretim ve Teknolojileri´ bölümlerinin açılmasını uygun gördü. Uygulamalı Bilimler Fakültemiz, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 07.02.2018 tarihli toplantısında yapılan inceleme sonucu alınan kararla, Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümü ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümüne kavuştu. Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümü bünyesinde; ‘Bitki Genetiği ve Islahı Anabilim Dalı´, ‘Bitki Yetiştiriciliği ve Fizyolojisi Anabilim Dalı´, ‘Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı´ ile ‘Bitki Sağlığı Anabilim Dalı´ yer alıyor. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünde ise ‘Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı´, ‘Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı´, ‘Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı´, ‘Hayvan Sağlığı ve Refahı Anabilim Dalı´ ile ‘Çiftlik Yönetimi, İşletmeciliği ve Planlaması Anabilim Dalı´ bulunuyor” şeklinde konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde açılacak olan yeni bölümlerin üniversite ve bölgeye hayırlı olması dileğinde bulunan Rektör Polat, “Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan yeni bölümlerin üniversitemiz ve bölgemiz için hayırlı olsun. Bu bölümlerin Muş´a kazandırılmasıyla kırsal alandaki gizli işsizliğin önlenmesi bakımından da önemli bir adım. Gelişmiş ülkelerde tarımsal ekonominin lokomotifi olan hayvancılık, çok düşük maliyetli istihdam yaratması ve kalitesiz veya insan beslenmesine uygun olmayan yem kaynaklarının kaliteli insan gıdasına dönüştürülmesi açısından son derece önemlidir. Hayvancılık sektörü; ulusal beslenme gereksinimlerinin tedarik edilmesi, ihracatın artırılması, sanayiye hammadde sağlanması, bölgeler ve sektörler arası dengeli kalkınmanın istikrar içinde başarılması, kırsal alanda gizli işsizliğin önlenmesinin yanı sıra sanayi ve hizmet sektörlerinde yeni istihdam imkânlarının oluşturulması gibi önemli sosyo-ekonomik fonksiyonlar üstlenmiştir. Yeni istihdam imkânları donanımlı uzmanlar gerektiriyor. Bu açıdan Uygulamalı Bilimler Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösterecek ‘Bitkisel Üretim Teknolojileri´ ve ‘Hayvansal Üretim ve Teknolojileri´ bölümlerimizin Muş ve bölgemiz için önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum” diye konuştu.

Karadağ, iki yeni bölümün önceliklerini açıkladı

Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde açılacak olan yeni iki bölümün önceliklerinden bahseden Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise, “Tarımsal üretimin iki ana kolundan biri bitkisel üretimdir. Dolayısıyla, tarımsal üretim sistemleri içinde öncelikli olarak bitkisel üretim ve çağın gerektirdiği üretim teknolojileri büyük önem taşımaktadır. Bu bölümlerde, öğrencilerimize, bitkisel üretim teknolojilerinin yanı sıra veri toplama ve analiz yöntemleri konusunda da eğitim verilerek, bitirme tezleri hazırlatılacak. Böylece analitik düşünme ve rasyonel kararlar alabilme yeteneğine sahip, özgüvenli, teknoloji kullanma ve geliştirme becerisi edinmiş, girişimci ‘Bitkisel Üretim Teknolojileri Uzmanı´ Ziraat Mühendislerinin yetiştirilmesini de amaçlıyoruz. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünde, ülkemiz hayvancılığının geliştirilmesi ve hayvansal üretiminin arttırılması için hayvan yetiştiriciliği konusunda uzman, çağın gereklerine uygun bilgi ve deneyim ile donatılmış, hayvancılık sektörünün gereksinim duyduğu ulusal ve uluslararası düzeyde güncel bilgiye sahip uzmanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kamu ve özel kuruluşların talep ettiği bilgi ve deneyim akışını yazılı ve sözlü olarak sağlayabilen, hayvancılıkta uygulanan modern tekniklerin araştırıp elde edilen sonuçları sektöre kazandırma yeteneğine sahip nitelikli elemanlar yetiştirmenin de bölümün öncelikleri arasındadır” sözlerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-MHA)

Muş nöbetçi eczaneleri
Weather for the Following Location: Mus map, Turkey
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz