
Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları üniversitenin düzenlediği tanışma programında buluşarak kendi topluluklarının tanıtımını yaptılar.
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrenci topluluklarının tanışıp kendi topluluklarını tanıtmaları için bir etkinlik düzenledi. Muş Alparslan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen tanışma etkinliğinde yaklaşık 10 öğrenci topluluğu kurdukları stantta topluluklarının amacını ve bu güne kadar yaptıkları etkinlikleri gelen misafirlere anlattılar. Topluluk üye ve gönüllüleri alana gelen öğrenci ve personellere şeker ve lokum ikramında bulundular. Bazı topluluklar ise bastırdıkları broşürlerle tanıtımları yapmaya çalıştılar. Alana gelen öğrencilere kitap ve dergi hediye eden topluluk üye ve gönüllüleri tanışma etkinliğini anlamlı bulduklarını ve ileriki dönemlerde de tekrarlanmasını istediler.
Etkinlik alanına gelen Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurulan stantları tek tek ziyaret etti. Topluluk üyelerine çikolata ikram eden Rektör Polat, kendilerine tavsiyelerde bulunarak faydalı etkinliklere imza atmalarını söyledi. Okçuluk Topluluğunu ziyaret eden Rektör Polat, topluluk başkanından yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi aldı. Daha sonra ok atışı yapan Rektör Polat, diğer stantları gezerek kendilerine tavsiyelerde bulunarak etkinlik alanından ayrıldı.
“İlim İle Bezenmiş Fikir Sahibi Gençlik Sloganıyla Yola Çıktık”
Üniversitenin aktif topluluklarından biri olan İlim ve Fikir Topluluğu da etkinlikte bir stant kurdu. Bu güne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan topluluk başkanı Mehmet Özdemir, “Bugün üniversitemiz tarafından düzenlenen Toplulukların tanışma etkinliği kapsamında bizde topluluğumuzun tanıtımını yapıyoruz. Biz topluluk olarak ‘İlim İle bezenmiş fikir sahibi gençlik’ sloganıyla yola çıktık. Bu çerçevede üniversite bünyesinde çeşitli faaliyetlere imza attık ve faaliyetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Genel olarak konferanslar gerçekleştirdik, resim ve fotoğraf sergileri, kermesler ve okuma programları yapıyoruz. Bu yıl da yine bu çerçevede çeşitli programlar yapacağız. Topluluk üyelerimizle her hafta bir araya gelerek kendi aramızda istişareler yapıyoruz. Üniversite gençliğine nasıl daha fazla katkı suna biliriz, neler yapabiliriz gibi konularda fikir alışverişleri yapıyoruz. Günlük olarak bir araya gelip kitap okumaları yapıyoruz. Daha sonra hep beraber okuduğumuz kitapların kritiğini yaparak edindiğimiz bilgileri biri birimizle paylaşıyoruz. Bu gün burada bize gelen arkadaşlara tamamen üniversite öğrencilerinin yazılarıyla ve emekleriyle çıkan aylık Söz ve Kalem dergisi ile çeşitli kitaplar hediye ettik. İsteyen öğrencilerin dergimize yazı yazmaları tavsiyesinde bulunduk. Bu tarz dergilere yazı yazan öğrenci arkadaşlarımız ileriki dönemlerde kendilerini daha iyi geliştirebilirler” ifadelerini kullandı.
“Üniversite Gençliği Aktif Olmalıdır”
Üniversite gençliğinin aktif olması gerektiğini, özellikle öğrenci topluluklarının yaptığı etkinliklere öğrencilerin katılım göstermelerini tavsiye eden Özdemir, tüm toplulukların güzel faaliyetlere imza attığını, özellikle gerçekleşen konferansların çok faydalı olduğunu belirterek, kendilerinin de genel olarak üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği konferanslar gerçekleştirdiklerini söyledi. Gerçekleşen konferansların çok faydalı olduğunu vurgulayan Özdemir, son olarak şöyle konuştu: “Üniversite gençliği aktif olmalıdır. Özellikle öğrenci topluluklarının yaptığı etkinliklere öğrenci arkadaşlarımızın katılım göstermelerini tavsiye ediyoruz. Buradaki tüm topluluklar güzel faaliyetlere imza atıyor. Özellikle gerçekleşen konferanslar çok faydalı oluyor. Bizde genel olarak üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği konferanslar gerçekleştirdik. Bu gerçekleşen konferanslar çok faydalı oluyor. Yapılan tüm konferanslar öğrenci arkadaşlarımın yoğun katılımıyla gerçekleşiyor. Buda bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu gösteriyor. Öğrenciler sürekli ders işlediklerinde sıkılabilirler. Farklı yerlerde zaman geçirmemeleri için bizim topluluklar olarak öğrencilere alternatifler oluşturmamız gerekiyor. Konferansları çoğaltmamız ve öğrencilerin dikkatini çekecek farklı etkinliklere de imza atmamız gerekiyor. Biz zaman zaman diğer öğrenci topluluklarıyla beraber etkinlikler yapıyoruz. Beraber program yaptığımızda bizim kardeşlik duygularımız pekişiyor. Biz yaptığımız etkinliklerin bazılarını zaman zaman beraber yapmaya devam etmeliyiz. Tabiî ki her topluluk kendi bünyesinde farklı programlar yapsın. Her topluluk farklı etkinlik yapsın. Ama birliktelik ruhunu pekiştirmemiz için bizim birlikte hareket etmemiz gerekiyor.”
Hayırda Buluşanlar öğrenci topluluğu da kurulan standa kendi faaliyetlerini tanıttılar. “Hayırda Buluşanlar” topluluğu olarak hedeflerinden bahseden topluluk Başkanı Nurhan Eğin, Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak; Tevhid ilkesine bağlı, yardımlaşan, kendini çağa göre geliştiren, çağı okuyup anlayabilen, donanımlı, vizyoner bir gençlik olma hedefini güttüklerini ayrıca biz, hayra açılan her kapıya koşmayı, gençlerle hayırda buluşmayı, hayırla iştigal etmeyi, kendilerine şiar edindiklerini söyledi. Eğin, “Bizler Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak; Tevhid ilkesine bağlı, yardımlaşan, kendini çağa göre geliştiren, çağı okuyup anlayabilen, donanımlı, vizyoner bir gençlik olma hedefini güdüyoruz. Ayrıca biz, hayra açılan her kapıya koşmayı, genç kardeşlerimizle hayırda buluşmayı, hayırla iştigal etmeyi, kendimize şiar edindik. Bazen köy okullarında küçük yüzlerin kocaman tebessümlerine şahit olduk, bazen minik yüreklere uzattığımız atkı ve berelerle gönlümüzü ısıttık, bazen bir evin mutfağında aş olup gönlümüzü doyurduk, bir sobada tüttük, ayet-hadis-kitaplarla buluşup zihnimizi doyurduk, bazen bir çayın deminde, sıcak bir sahlepin kokusunda derslere koşturan kardeşlerimizle selâmlaştık. Biliyoruz ki; Bu ümmete, bu ülkeye, bu şehre, bu üniversiteye aidiyet bağlarımızın güçlü olması, yarınlarımızın huzur, barış ve emniyet içerisinde olması demektir. Gençlik; Yüreğin dolup taşmasıdır, merhamettir, paylaşmaktır, akıldır, irfandır, muhakemedir, geleceğe bakıp geçmişi sorgulamaktır, yüreğini ulvi değerlerle bilgi birikimiyle yüce ideallerle doldurmaktır. Bu şiar ile birlik olmak, birlikte hareket etmek için siz gençleri “Hayırda Buluşanlar” a davet ediyoruz” dedi.
Hayırda Buluşanlar Topluluğunun yaptığı bazı etkinliklere de değinen Eğin, “Biz topluluk üyeleri olarak ‘Biriktirdiğimiz Değil Paylaştığımız Bizimdir’ sloganıyla çalışıyoruz. Bu yıl birçok kurs ve atölye çalışmalarıyla sizlerleyiz. Doç. Dr. Murat Kayacan ile Arapça Klasik Tefsir Metinleri her salı saat 12.00’de, İslami İlimler Fakültesi Toplantı Salonunda gerçekleşiyor. Yine Doç. Dr. Murat Kayacan ile Kur’anı Anlamaya Doğru programı her çarşamba saat 12.00’de, İslami İlimler Fakültesi NFK 104 nolu derslikte yapılıyor. Bir diğer etkinliğimiz aynı şekilde Doç. Dr. Murat Kayacan ile Arapça Pratik derside İslami İlimler Fakültesi NFK 104 nolu derslik her çarşamba saat 15.00’te gerçekleşiyor. Doç. Dr. Murat Kayacan ile İngilizce Pratik kursumuzu ise her salı saat 15.00’te İslami İlimler Fakültesi NFK 104 nolu derslikte yapıyoruz. Öğr. Gör. Musa Suiçer ile İngilizce Pratik kursumuz da her perşembe saat 15.00’te Sosyal Bilimler MYO Fuat Sezgin Derslikleri FS 208 nolu derslikte öğrencilerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Biz bu etkinliklerimizden faydalanmak isteyen herkesi topluluğumuza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
- Muhammed MİRDESİ
- Hangisini Daha İyi Beslersem!
- 7 Ağustos 2018- 14:04:46
- Mansur YILMAZ
- Amacımız için ne yapıyoruz?
- 7 Şubat 2018- 16:33:53
- Konuk Yazar
- Sekizimiz odun çeker, Dokuzumuz ateş yakar
- 7 Ocak 2023- 22:24:07
- Harun Yedidağ
- Sanal Bir Hayat Yaşıyoruz
- 9 Ağustos 2018- 15:46:07