Dünyada En Çok Okunan Kitap

Dünyada En Çok Okunan Kitap

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

YÜZYILIN MİTİNGİ

YÜZYILIN MİTİNGİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

MŞÜ’lüler ‘Ziraat Mühendisi’ unvanını kullanabilecek
  • Ana Sayfa » Yerel
  • 27 Şubat 2018 - 17:12:44
MŞÜ’lüler ‘Ziraat Mühendisi’ unvanını kullanabilecek

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesinden mezun olan öğrenciler, ‘Ziraat Mühendisi’ unvanını kullanabilecekler.

Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesinden mezun olan öğrenciler, “Ziraat Mühendisi” unvanını kullanabilecekler. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin “Bitkisel Üretim Teknolojileri” ile “Hayvansal Üretim ve Teknolojileri” bölümlerinden mezun olan öğrencilerin, “Ziraat Mühendisi” unvanını kullanabileceklerine karar verdi.

Eylül 2017’de açılan Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yükseköğretim Yürütme Kurulunun Şubat 2018 tarihli toplantısında yapılan inceleme sonucu “Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümü ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümüne kavuşmuştu. Bitkisel Üretim Teknolojileri Bölümü bünyesinde; “Bitki Genetiği ve Islahı Anabilim Dalı”, “Bitki Yetiştiriciliği ve Fizyolojisi Anabilim Dalı”, “Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı” ile “Bitki Sağlığı Anabilim Dalı” yer alıyor. Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümünde ise “Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı”, “Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı”, “Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı”, “Hayvan Sağlığı ve Refahı Anabilim Dalı” ile “Çiftlik Yönetimi, İşletmeciliği ve Planlaması Anabilim Dalı” bulunuyor.

“Fakültenin çalışmaları ile bölge çiftçisinin refahı artacaktır”

MŞÜ Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Uygulamalı Bilimler Fakültesinin ziraat ve veteriner ağırlıklı eğitim ve araştırma çalışmaları yaparak Muş’un ve bölgemizin tarım ve hayvancılıkta hak ettiği konuma kavuşması için katkılar sağlamasının hedeflendiğini söyledi.

Uygulamalı Bilimler Fakültemizin Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile meraların ıslah edilerek süt ürünlerinin değerlendirilmesi ve markalaştırılması konularının yanı sıra bölgemiz için yeni, verimli, hastalık ve zararlılara dayanıklı bitki türlerinin belirlenmesi, verim ve kaliteyi artırıcı yeni teknolojiler geliştirilebileceğini ifade eden Prof. Dr. Karadağ, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile de yeni ırk hayvanlar üzerinde çalışılacağını, verimli ırkların geliştirilmesi ile de et ve süt üretiminin artış göstermesinin beklendiğini belirtti.

Prof. Dr. Karadağ konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fakültenin çalışmaları ile tarım ve hayvancılıktaki gelişmeler bölge ve ülke ekonomisine olumlu katkı yapacak ve bölge çiftçisinin refahı artacaktır.Bitkisel ve hayvansal üretim sahalarında bölge halkının refah seviyesini yükselterek ülkemizde yetiştirilen tarımsal ürünlerde dışa bağımlı olmadan, yeterli ve sağlıklı gıda üretiminin gerçekleştirilmesi hedefine katkı sunacak Uygulamalı Bilimler Fakültemiz, tarım ve gıda ürünlerinin kalitesinin artırılarak pazara ulaştırılmasının kolaylaştırılması ile üreticinin bilgiye erişim ve örgütlenme imkânlarının geliştirilmesi konusunda da önemli bir misyon üstlenecektir.” (Ayetullah Tarhan-MHA)

Muş nöbetçi eczaneleri
Weather for the Following Location: Mus map, Turkey
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz