Dünyada En Çok Okunan Kitap

Dünyada En Çok Okunan Kitap

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Seçim Çalışmaları Tam Gaz

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

Nur Talebelerinden Seçim Mesajı

YÜZYILIN MİTİNGİ

YÜZYILIN MİTİNGİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

REKTÖR POLAT’A VEDA YEMEĞİ

‘Şeker Fabrikaları Satılıyor’ iddiasına tepki 
  • Ana Sayfa » Yerel
  • 19 Şubat 2018 - 16:41:14
‘Şeker Fabrikaları Satılıyor’ iddiasına tepki 

Şeker fabrikalarının satışa çıkarılacağı iddiasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muş İl Başkanı İsmail Adanur, ‘Muş Şeker fabrikası binlerce insanın ekmek kapısı’ dedi. 

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Muş şeker fabrikasının satışa çıkarılacağı iddiası hakkında açıklamada bulundu. Adanur, Muş şeker fabrikasının kapatılmasının binlerce insanın ekmeğiyle ve halk sağlığıyla oynamak anlamına geleceğini ifade etti.

Şeker fabrikalarının satışa çıkarılacağı iddiası hakkında açıklamada bulunan CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, 1982 yılından beri faaliyet gösteren Muş Şeker Fabrikası’nın yılda ortalama 300 bin ton pancar işleyerek Muş ekonomisine devasa bir katkı sağladığını ifade etti.

Muş’ta 4 bölgede 92 bin ile 40 bin dekar arasında pancar ekimi yapan yaklaşık 7 bin pancar üreticisinin bulunduğunu belirten Adanur, pancar alım zamanında çalışan geçici işçilerle birlikte bu sayının daha da arttığını dile getirdi.

Adanur, şeker pancarının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en fazla katma değer ve istihdam yaratan ürün olduğuna dikkat çekerek, şeker fabrikalarının sadece birer fabrika değil, 100 binlerce insanın ekmek kapısı olduğunu söyledi.

Üretilen şeker pancarının, üreticilerin ve yaş küspe hayvancılarının, şekerin ise tatlandırıcı sektörünün lokomotifi konumunda olduğunun altını çizen Adanur, söz konusu fabrikaları “Kâr etmiyor” mantığıyla özelleştirmeye çalışmanın doğrudan 100 binlerce insanın, dolaylı olarak da milyonlarca insanın ekmeğiyle oynamak olduğunu ifade etti.

Adanur, şeker fabrikalarını özelleştirmenin aynı zamanda halk sağlığına ihanet etmek anlamına geldiğini belirterek Avrupa ülkelerinde nişasta bazlı şeker kotası ortalama yüzde 1-2’lerde seyrederken, Türkiye’de bu oranın yüzde 10’lar seviyesinde olduğunu söyledi.

Yüksek şeker potansiyeline sahip olan Türkiye’de şeker pancarı tarımının ve endüstrisinin korunarak desteklenmesi gerekirken özelleştirme yapılmasının mantıksız olduğunu vurgulayan Adanur, “Kamuoyuna yansıyan bu haberlerin doğru olmaması sadece Muşluların değil tüm Türkiye’nin beklentisidir” dedi. (Ayetullah Tarhan-MHA)

Muş nöbetçi eczaneleri
Weather for the Following Location: Mus map, Turkey
Üye Girişi
  • Kullanıcı Adınız
  • Şifreniz